П`ятниця, 26.04.2024, 02:12 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Березень » 11 » Тиждень української мови та літератури
14:39
Тиждень української мови та літератури

         10 березня в Миколаївському НВК розпочався тиждень української мови та літератури. На урочистій лінійці учні 8 класу оголосили план роботи тижня.

         Лінійка–реквієм «Є в Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема» нагадала учням, що творчість Т.Шевченка належить до вічно живих і рухливі у часі художніх явищ, про які, за словами І. Дроби, «Сама собою створюється і моря його всеприсутності, всезрозумілості та всевизнання про нього», Шевченко сам приходить у наш час. Але й ми повинні йти в його час. Тільки між нами й ним глибшатиме взаєморозуміння.

         Також цього дня було проведено гру «Щасливий випадок» , яка сприяла активізації пізнавальних інтересів учнів, інтересу до фольклору, для учнів 5 та 6 класів, результатом змагання стала нічия, перемогла Дружба.

          Інтерактивне ток - шоу «Із книгою та словом поріднися,  хай буде книга – твій насущний хліб » збагатило знання учнів про книги та про людей, які пов’язали своє життя з книгою (бібліотекарі, книговидавці, письменники). Учні прийшли до висновку, що криза читання веде до деградації, до безпам’ятства та втрати духовних цінностей. 

Переглядів: 469 | Додав: magor08