П`ятниця, 26.04.2024, 01:01 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Березень » 14 » "Соняшник" - 2018 та тиждень української мови та літератури
11:20
"Соняшник" - 2018 та тиждень української мови та літератури

      02.03.18р. учні нашої школи взяли участь у щорічній Всеукраїнській українознавчій грі з української мови, української літератури, історії та народознавства "Соняшник"

З 12 по 16 березня в Миколаївському НВК проходив тиждень української мови та літератури. Його мета – донести до учнів красу і багатство рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; розширити кругозір учнів та поглибити знання про життєвий і творчий шлях Т.Г.Шевченка, підвищувати рівень декламаторських здібностей, сприяти самореалізації кожного учасника, задіяного у програмі тижня; виховувати любов до рідної мови, розуміння її краси і необхідності для нашого життя; створення емоційно-позитивного мікроклімату.

    У понеділок, 12 березня, для учнів 8 класу було проведено літературний турнір «Про все на світі знає книжка».

     У вівторок, 13 березня, учні 9 класу під час уроку-сповіді «Любові пам’ять незабутня...»

розширили уявлення про Т.Шевченка не тільки як про поета-борця, а  як про людину, яка любила і  страждала від нерозділеного кохання, ознайомились із інтимною лірикою поета.

     У четвер, 15 березня, учні 5 класу разом з учителем української мови та літератури Колесніковою І.І. підготували відкритий урок за темою «Тарас Шевченко. Україна часів Т. Шевченка. Розповідь про поета, його дитинство (на основі повісті С.Васильченка). Картини довколишнього світу, природи в поезіях Т. Шевченка — інша, художня реальність, створена уявою митця за допомогою засобів образної мови. «За сонцем хмаронька пливе...».

       Реклама сьогодні міцно проникла в наше життя і закріпила свої позиції в ньому. Але потрібно розрізняти, яку ми хочемо бачити рекламу, бо всілякі оголошення та пропозиції, котрі правильно написані, розвивають та деякою мірою навчають нас. Такий ефект має і неякісна реклама. Помилки трапляються і в роликах, які демострують центральні канали, і на афішах, і на рекламних щитах, і на магазинних вивісках. У п’ятницю, 16 березня, учні 6-10 класів узяли участь у міні-конференції «Мовні помилки в рекламі – данина сучасності чи безвідповідальність?». Її учасники дійшли висновку, що з неякісною рекламою, її недобросовісними виробниками потрібно боротись, а токож  удосконалюватись самому.

Переглядів: 377 | Додав: magor08