П`ятниця, 29.03.2024, 00:03 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Березень » 21 » Тиждень української мови та літератури
15:14
Тиждень української мови та літератури

           З  13  по  17    березня 2017 року  в нашій школі проходив тиждень української мови та літератури. Учителі Іванченко А. М. та Колеснікова І.І. підготували для учнів низку заходів, метою яких було удосконалення розумових сил школярів, сприяння їх розвитку і здібностей, ознайомлення з новинками художньої літератури, задоволення духовних потреб учнів, виховання їх естетичних смаків.

   У понеділок на лінійці «Слово до слова – зложиться мова» було оголошено про початок тижня. Також у цей день для учнів було проведено декілька експрес-вікторин на знання літературних героїв, української міфології,  усної народної творчості.

   У вівторок учні 5,6,7 класів перевіряли свої інтелектуальні  здібності на «Філологічній евриці». Дві команди («Філологи» та «Українці») розв’язували завдання в таких раундах: «Розминка», «Скарби рідної мови», «Літературний калейдоскоп», «Шифрувальники», «Із торбинки-сміховинки». Не залишились поза увагою і глядачі гри. За правильні відповіді під час раунду «Найкращий уболівальник» вони отримали солодкі подарунки. Переможцями гри стала команда «Філологи».

   У  середу учням було запропоновано ребуси, шаради та кросворди мовно-літературного спрямування.

   У четвер 9 клас здійснив віртуальну екскурсію Шевченківськими стежками «На гостини до Тараса». Конкурс «Грамотій», що також було проведено в четвер, визначив з-поміж 8 найрозумніших учнів школи найграмотнішого. Диктант ««Кобзар» - книга невичерпна, книга на віки» найохайніше і без жодної орфографічної та пунктуаційної помилки написала учениця 9 класу Забуга Сніжана.

   П’ятниця стала днем відкриттів, а саме відкриттів нових імен в сучасній українській літературі. У затишній атмосфері поетичної вітальні «Теплі історії до кави» учні 8, 9, 11 класів читали твори Ліни Костенко, Сергія Жадана, Люко Дашвар,Надійки Гербіш, Марії Матіос, Юрія Андруховича, «Океану Ельзи» та Анастасії Дмитрук.

  Усі переможці та найбільш активні учасники отримали подарунки  та грамоти на лінійці-закритті тижня.

Переглядів: 357 | Додав: magor08