Четвер, 28.03.2024, 13:29 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Березень » 25 » Звіт про проведення  тижня української мови та літератури
19:00
Звіт про проведення  тижня української мови та літератури

          З 11 по 15 березня в нашому закладі проходив тиждень української мови та літератури.

Відкриття Тижня ознаменувалось виставкою книжок про Кобзаря, організованою бібліотекарем Заєць Н.В., та оголошенням  про заплановані заходи.  

11. 03 – учні 9 класу взяли участь в уроці-драмі «Любові пам’ять незабутня...», під час якого розширили уявлення про Т.Шевченка не тільки як про поета-борця, а  як про людину, ознайомившись із інтимною лірикою поета.

12. 03 – 5 клас разом з учителем Іванченко А.М дали відкритий урок за темою ««Садок вишневий коло хати...» – перлина української та світової ліричної поезії». Учні поглибили знання про життєвий і творчий шлях Т. Шевченка, ознайомились зі змістом вірша, його художніми особливостями, з’ясували  його автобіографічну основу.

13.03 було проведено вікторину «Найкращий Шевченкознавець», її переможцем став учень 9 класу Іванов М.

14.03 – 10 клас разом з учителем Колесніковою І.І. під час відкритого уроку позакласного читання за темою «Н. Гербіш. «Теплі історії до шоколаду»  познайомився  із творчістю української письменниці Надійки Гербіш;  школярі занурились у творчу лабораторію авторки, з’ясували, що робить її оповідання «теплими» та такими  неймовірно успішними серед читачів.

15.03 – учні 6 та 7 класів випробовували свої знання під час інтелектуальної лінгвістичної гри-конкурсу «Юні мовознавці». У результаті  перемогу одержали шестикласники.

   Протягом тижня учні розв’язували ребуси та творчі завдання з української мови. 

   На лінійці усі учасники та переможці були нагороджені грамотами та заохочувальними призами.

Переглядів: 292 | Додав: magor08